Berätta om din Yoga bakgrund

Jag har yogat och skapat vänskapsband med många av de stora och kända yogalärarna ute i världen. Det är dock mina 3000+ timmar med min YogaGuru, vår allas Kitty (kittyoga.se), som inspirerat mig. För att inte ens försöka bli en kopia (troligen en dålig sådan) så har jag utvecklat min egen stil, STRONGYOGA (strongyoga.se), för att kunna ge vidare kunskap till inspirerade yoginis och yogis.

Hur ser du på din roll som Yogalärare?

Att det vi gör på mattan är YogaPractice - och Yoga gör vi sen när vi lämnar salen och lever en för oss själva bättre livsstil och samtidigt kan ge mer kärlek och värme till andra medmänniskor. Komma ifrån att använda Yoga som aspirin – dvs stressa där ute, komma in och måbrayoga - för att sedan ha kraft för att stressa igen. Yoga is about Enlightenment – not stress relief. Men det är ok att yoga så också – förändringen kan komma senare! Min roll är att skapa förståelse för att vi praktiserar på att trilla - men att vi alltid reser oss - och om möjligt skrattar åt det under tiden.

Varför skall man träna Yoga för dig?

Man har hamnat rätt om man vill stärka sina mentala muskler och samtidigt alla andra muskler - eller som Buddha (563 BC – 483 BC) sa - ”To keep the body in good health is a duty, otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear”.
Särskilt tjejer - som ofta är ganska smidiga - har stor nytta av att köra lite mer fysiskt utmanande yogaträning. Samtidigt inspirerar det killar att få lysa lite och inte bara känna sig stela - så hoppas jag för vår allas framtida yogacommunity få en bättre mix på klasserna!

Vad har Yogan betytt för dig?

Efter att ha varit fäktare på världselitnivå var mina muskler slitna och stela. Yoga var det svåraste jag kunde ge mig in på, nästan omöjligt – men det gick! Nu har jag kommit långt och fortsätter fortfarande att utvecklas. Framförallt är dock förändringen i att börja leva Yoga.
Tuff fysisk yoga – en meditation i rörelse... och hela min passion för yoga ger mig en diametral kraft som motvikt till impulserna från Wall Street… min vardag såsom Fondförvaltare.

Beskriv din Yoga med 3 ord

Filosofiskt & Fysiskt - Utmanande

Vad betyder mindfulness för dig? 

Som människor mår, fungerar, presterar vi som bäst när vi är i ett stadium av ”No Mind”. Jag har därför ändrat begreppet till det mer passande ”NoMindFulness” och jag tror de flesta förstår att det är där vi vill vara.

Hur övar du det?

Via en Yoga-klass som tränar på fokuserad andning under utmanande förutsättningar - vilket skall ses som YogaPractice - för att vi bättre ska kunna leva Yoga när vi är ute i den ”vanliga” världen.

Vad har det hjälpt med?

I ett sinne av ”NoMind” fattar vi bättre (oftast rätt) beslut - vilket leder till ett bättre liv - som ger rätt förutsättningar för att kunna Ge.

Var undervisar du Yoga?

Jag håller schemalagda klasser på Fysiken (read more) och hoppar ibland in på Hagabadet i Göteborg & Events vid bokning.
Ses på mattan!

Tack till Min YogaGuru:
Kitty Strand
och några av mina YogaInspiratörer under resan (i bokstavsordning):
Bryan Kest
Cameron Shayne
Dylan Werner
Jared McCann
Lance Schuler
Rusty Wells